Llagut de Benifallet

Inici de temporada, dissabte 23 de Març, 2024 

HORARIS

Veure horaris pel Llagut de Benifallet

Per tal de garantir l’accés al Llagut, recomanem la reserva d’entrades amb antelació al dia de la visita.

Els passeigs amb el Llagut de Benifallet, són sempre guiats amb una durada d’una hora, aproximadament. Es demana presentar-se a recollir les entrades, almenys 15 minuts abans de la sortida. Les visites sempre comencen amb puntualitat; el màxim temps d'espera és de 5 minuts. 

En cas que sigui un grup (mínim 20 persones) i es facin les dues activitats conjuntes (coves + llagut) és obligatori ser puntual amb els horaris establerts. En cas contrari la visita o recorregut s'iniciarà sense el grup o s’escurçarà per tal de complir l’horari, sense prèvia o posterior devolució de l'import de l'activitat.

Modificacions en l'itinerari o les condicions: l'organització es reserva el dret de realitzar modificacions en l'itinerari, les condicions o les activitats de les coves o el llagut sense previ avís. En cas de canvis significatius, es faran esforços per notificar als compradors afectats i oferir alternatives o reembolsament, si és possible.

Dies de tancament 2024: dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres (excepte Setmana Santa, juliol i a l'agost que només es tanca els dilluns per descans setmanal).

Pots reservar enviant un correu a covesmeravelles@benifallet.cat o trucar al 977 267 800 (Coves Meravelles) o al 977 462 334 (Oficina de Turisme). Les entrades es poden adquirir a l'Oficina de Turisme (Avinguda Lluís Companys, 6)

*Es recomana el pagament amb targeta


CONDICIONS

El preu inclou el/la guia al Llagut, el dia i l’hora que ha triat l’usuari.

Visites amb aforament limitat (47 persones).

La temperatura durant el trajecte/passeig pot variar donat que hi ha dies amb més o menys vent d'igual manera que també es recomana portar crema protectora. A la primavera, és recomanable una jaqueta sobretot per infants i persones grans. Calçat i vestit de carrer.

Els passeigs amb el Llagut estan lligats a les circumstàncies meteorològiques que puguin esdevenir. En cas de cancel·lació, se us retornarà l'import.

NO es permet l'entrada d'animals de companyia al Llagut per motius de seguretat.

Els menors de 18 anys estaran sempre a càrrec d'un adult per raons de seguretat.

Els menors de 14 anys hauran de posar-se una armilla per raons de seguretat.

Per fer la sortida és necessari un mínim de 5 persones.

 

CONSULTA AQUÍ ELS PREUS 

 

El Llagut Benifallet

El Llagut Benifallet intenta ser una rèplica dels antincs llaguts que tants anys van trafegar per l'Ebre. Transportaven mercaderies a través del riu Ebre. Podien transportar fins a 30 tones riu avall i 16 riu amunt. És una embarcació de vela llatina de regular grandària, destinada generalment al cabotatge (navegació comercial que es fa al llarg de la costa) L'actual Llagut Benifallet té una capacitat de 47 passatgers i té un recorregut regular aigües amunt cap a l'encreuament de les comarques del Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, d'una hora, tot i que oferta també viatges fins a l'embarcador del Castellot de la Roca Roja i fins a Miravet (consultar els requisits).

Les seves dimensions són de 15m d'eslora i 3,5m de màniga. Ha estat dissenyat per enginyers navals de l'empresa Proname i construït en un taller de Móra la Nova. Per a la seva construcció es va comptar amb ajuts de la Unió Europea. 

El Benifallet és de color blanc i verd, colors de la bandera del muncipi. Les rutes són guiades i amb explicacions del patrimoni, fauna i natura de l'ebre. El recorregut dura una hora aproximadament on coneixem la Roca forada, la serra i el convent de Cardó, l'illa de Cataula, l'illa del Nap, la finca de Xesa, el Carmull, la Roca Folletera i la Roca dels Penjats. 

L'Ebre és el riu més cabalós de la península Ibèrica. La seva conca té una extensió de 85.997 km, és la més gran i ocupa el 17,34% del territori de la península. Neix a les serralades de Cantàbria, a Fontibre (Reinosa). Podem distingir tres trams: Ebre cantàbric (curs alt), Ebre aragonès (curs mitja) i Ebre català (curs baix). La longitud del riu és de 908 km i el seu cabal mitjà a Tortosa és de 600 m3/s i desemboca a Deltebre. 

A les Terres de l'Ebre hi ha dos congostos magnífics: el pas de l'Ase (Vinebre) i el Barrufemes que separa la Ribera d'Ebre del Baix Ebre. El riu queda comprimit durant uns 15 km per la serralada de Cardó i el contrafort dels Ports de Tortosa - Beseit. Hi ha nombrosos barrancs que desemboquen al riu: 

  • El barranc del Racó del Mas, que recull les aigües de Cardó. 
  • El barranc de la Vall, l'últim tram del riu Canaletes. 

Pas de Barca

Als dos costats del riu podem observar l'antic embarcador de la barcassa de Benifallet. El pas de barca constava d'una plataforma flotant subjectada a un cable que unia les dos ribes. Amb el corrent del riu la plataforma es movia i feia passar els carros i més tard els cotxes d'una banda a una altra. Els darrers llaguts que van conformar el pas de barca de Benifallet van ser "El Caire", el "Sant Joan" i el "Cardenal". La gent utilitzava la barca per creuar el riu i anar a les finques de l'altra banda, a l'estació de tren, a pobles veïns... La construcció del Pont del Llaguter va començar el 10 de maig del 1987 i la seva inauguració va ser el 23 de febrer de 1991 que va posar fi al pas de barca de Benifallet. Aquest pont de 231 m de longitud consta de tres ulls i està dissenyat amb forma corba.