Benifallet visibilitza les dones amb un mural d'Ester Llorens Artiola pintat per la gent del poble

13/04/2022

Benifallet visibilitza les dones amb un mural d'Ester Llorens Artiola pintat per la gent del poble

Un mural d'Ester Llorens Artiola, pintat per la gent del poble, visibilitza a partir d'aquest diumenge la rellevància de les dones al món rural, en una acció més per reivindicar el seu paper determinant en tots els àmbits, tant des del punt de vista personal, familiar com professional i social. Aquesta és una acció més perquè la història s'escrigui des d'una perspectiva de gènere i se suma a la iniciativa de dotar per primer cop el municipi d'un carrer amb nom de dones, amb l'aprovació pel ple l'octubre passat del nomenclàtor Passseig de les Dones Meravelles. El mural es va pintar aquest cap de setmana passat amb la col·laboració de més d'un centenar de persones del municipi de totes les edats
 
El mural, carregat de molta vitalitat, amb el lema Dones de Benifallet, està situat al costat del nou centre polivalent, en una posició visible a l'entrada del poble. L'autora, am un disseny molt vital, ha volgut mostrar la diversitat de dones i també la pluralitat de professions i feines, així com recollir la trasncendència de les funcions que desenvolupa tant en l'àmbit laboral com familiar. I ho fa projectant les dones al món rural amb una iniciativa d'art urbà perquè quedi reflectit a l'espai públic.
 
Ester Llorens Artiola és il·lustraora i dissenyadora tèxtil. Va estudiar Belles Arts i il·lustració a l'Escola de la Dona (Barcelona). Ha combinat la seva feina com a freelance fent disseny d'estampats i gràfics per a marques de roba i papereria amb la il·lustració de Llibres infantils. Ha publicat una dotzena de llibres, entre d'altres "Pessigolles per al cor", "Emocontes. Un cor farcit d'emocions", "Adeu, pors, adeu. 10 contes per perdre la por" i "Me han dado calabazas. Cuentos creativos", tots amb l'editorial Parramon, i "Cuaderno de expresión creativa", de Mamá Anders Producciones. Llorens va ser l'autora també de la marca del 50è aniversari de les Coves Meravelles de Benifallet l'any 2018.
 
La projecció de l'obra sobre el mur adjacent al nou centre polivalent és una acció més de l'Ajuntament de Benifallet conjuntament amb el Punt Lila en el marc del Pacto de Estado contra la Violencia de Género. Entre les activitats que s'han fet fins ara en el que portem d'any hi ha la lectura de contes i de llibres des d'una perspectiva de gènere, música i performance de la coneguda "Mamá" de Rigoberta Bandini, una gimcama per a totes les edats, un taller de defensa personal i la presentació del llibre de Mer Maló "A pesar de ti, vencí". L'objectiu és oferir una programació durant tot l'any d'activitats lúdiques, didàctiques i divulgatives, però sobretot de consciensciació, acompanyament i informació.
 
 
Menu

Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français