El món seegerià de Catalunya es torna a citar el pròxim 3 de maig a Benifallet

05/04/2024

El món seegerià de Catalunya es torna a citar el pròxim 3 de maig a Benifallet

 

Navegant l’Ebre en l’aniversari de Pete Seeger per canviar El món seegerià de Catalunya es torna a citar el pròxim 3 de maig a Benifallet.

Barnasants i USTEC donen suport a la trobada d’enguany, en la qual també rebrà un reconeixement el cantant Jaume Arnella, L’Associació Amics de Pete Seeger de Catalunya ha convocat una nova edició de la trobada ‘Encara podem canviar el món’, en la qual centenars de persones es reuniran a Benifallet (Baix Ebre) per cantar i navegar pel riu en l’aniversari del cantant estatunidenc Pete Seeger, recordat per haver posat la música popular al servei de causes com la llibertat, els drets humans, l'antibel·licisme, l’educació o el medi ambient.

Amb el suport i la càlida acollida de l’Ajuntament de Benifallet, aquesta reunió es va celebrant des del 2019, sempre en 3 de maig (data de naixement del cantant) i consisteix en una passejada en barca per l’Ebre i un petit festival a la vora del riu, emulant allò que Seeger organitzava al riu Hudson per a lluitar per la seva recuperació i neteja. Hi participen músics i activistes d’arreu de Catalunya, alguns d’ells pioners en la difusió de la cançó com a eina de transformació social. L’acció simbòlica del passeig fluvial es completa amb un dinar popular i un festival amb la participació de tots els músics que s’han desplaçat a la població.

Entre els assistents d’enguany hi haurà el cantant Jaume Arnella, que rebrà un reconeixement especial per part de l’organització com a un dels primers difusors de la figura de Pete Seeger a Catalunya, a través del mític Grup de Folk dels anys 60. Com a convidats especials, hi ha sempre els nens i nenes de l’escola del poble. Tot plegat, un dia per celebrar i recordar, però també per continuar reivindicant els valors pels quals Seeger va lluitar durant tota la seva vida.

Suport d’USTEC i Barnasants, la trobada compta amb el suport del Festival de Cançó Barnasants, qui col·labora activament en la seva difusió en les darreres edicions per la rellevància de la figura de Pete Seeger en la cançó social. El mateix Pere Camps, director de Barnasants és un dels navegants habituals de la jornada. Així mateix, enguany per primera vegada, el sindicat d’Ensenyament USTEC recolzarà els actes, tot reconeixent la tasca de Seeger en l’àmbit educatiu i recordant-lo com a mestre i model de Xesco Boix, personatge clau en l’educació i l’entreteniment de milers d’infants i adolescents catalans, no solament per la seva feina educativa sinó per haver obert el camí de l’animació infantil, a molts professionals que, des dels anys 80, han continuat fins avui dia, aquesta tasca tan important.


Durant els pròxims dies, l’Associació Amics de Pete Seeger de Catalunya anunciarà el programa detallat de totes les activitats que se celebraran entorn del 3 de maig, però des d’ara ja tothom pot inscriure’s a la trobada, reservar una plaça per navegar, una samarreta o un plat d’arròs, a través de l’enllaç https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfcH-1SzmSkf7ny3mTZ-Da5uFLagF2BUkIo5FnhVgs_35vf0A/viewform o rebre informació escrivint a l’adreça encarapodemcanviarelmon@gmail.com.

Veure programa