L'escut, la nostra identitat

08/02/2023

L'escut, la nostra identitat

 

La imatge corporativa és un element cabdal per a qualsevol institució, ja que representa l’element identificador de l’ens respecte a la ciutadania i, per tant, ha de tenir una coherència visual.

La nova imatge de l’Ajuntament és una actualització i remodelació als nous temps i als nous formats de l’escut heràldic ja existent i oficialitzat l’any 1984.

Aquesta nova imatge de l'escut va ser aprovada el 13 de febrer del 2001 i està formada amb elements identificatius per l’immediat reconeixement en els nostres missatges, comunicats i documentació per tal de seguir potenciant i consolidant una mateixa identitat, com s'ha fet fins ara.

El Taronger és l’element identificatiu de la nostra Vila des d’almenys la constitució del municipi com a entitat política pròpia a principis del segle XVII.

El turó és també un senyal tradicional de l'escut de Benifallet. De fet, la Vila està situada en una àrea muntanyosa, la Serra de Cardó.

En definitiva, l’objectiu és resumir de manera completa i franca la definició dels components d’identitat corporativa de l’Ajuntament de Benifallet i els criteris per a la seva correcta gestió i ús.